tiistai 30. syyskuuta 2014

Alkusyksyn sukkailut

Minulla on ollut alkusyksystä kauhea neuloosi päällä ja sukkaa on pukannut aina kun on koulun alulta ja yleiseltä lusmuamiselta kerennyt. Koska kameran, jaksamisen ja ennen kaikkea aikataulun kanssa on kuitenkin ollu välillä ongelmia niin valokuvaus on jäänyt lähes olemattomiin. Nyt sain kuitenkin viimein vapaapäivän koulusta ilman mitään erityistä tekemistä ja suhteellisen kunnollisella luonnonvalolla vielä.


Nämä ensimmäiset on seiskaveikkaa, malli vaihteeksi omasta päästä. Halusin tehdä tuon reunan näin, mutta se ei aivan toiminut niin kuin suunnittelin. Ihan siedettävän näköiset tuli kuitenkin reunoista, joten ajattelin antaa olla. Mummu vähän haikeasti vilkuili näitä sukkia, joten jos ei näille muuta käyttöä ilmaannu niin saattaapi mennä mummelille joululahjaksi.


Tein aikasemmin myssyn valkosesta Nallesta ja Nalle Taikasta, ja koska lankoja jäi ja tuota taikaa on vaikea mihinkään muuhunkaan yhdistää, tein samaan settiin lapaset vielä. Lapastenkin malli on Susan Anderson-Freedin kirjasta Uudet pohjoismaiset neuleet. 


Minulla oli useampi erilainen kerä sitä Nalle Taikaa ja lapasten puolivälissä sisäistin, että siitä tulee kirjoneuleessa herkästi sekava ja siksi sitä on vähän ärsyttävää neuloa. Tämän oivalluksen jouduttamana päätin neuloa taikalangat heti pois, että eivät mokomat jää lankakaapin perukoille pyörimään.Turvauduin Dropsin Irish dreamiin (erinäisillä muutoksilla), josta on vuosien varrella tullut itselleni vähän luottomalli: nämä oli nyt viidennet tällä kuviolla. Kyllä paria neuloessa alkoi tuntua siltä, että nyt saa riittää sekä lanka että kuvio.Aloin miettiä joululahjasukkia tälle joululle hyvissä ajoin (kerran niinkin) ja miesten sukat kun isälle piti tehdä, niin turvauduin heti toiseen luottomalliini, jossa tässäkin pieniä muutoksia alkuperäseen. Tälläkin mallilla on tullut väänneltyä kuudet tai seitseemät sukat. Lankana Seiskaveikka raita ja tavallinen musta ja malli löytyy tosiaan täältä.


Kun näitä sukkia nyt tässä taas on tehty muutama pari, niin alkoi kirjoneule kyllästyttää. Halusin tehdä joululahjasukat isoveljelle enkä usko, että se osaa arvostaa kirjoneuletta ja sen paksuutta ja jäykkyyttä. Perussukkia en kuitenkaan aivan halunnut tehdä, joten selailin Novitan sukkalehteä ja sieltä löytyi tällainen malli. Lankana vaalea beige seiskaveikka ja uusi raitaseiskaveikka, josta hetkellisen kiukunpuuskan vallassa katkoin keltaset raidat pois. Mallia en taaskaan malttanut olla muuttelematta vähän. Oli yllättävän hauska neuloa tällaista kuviota ja vähän on semmoinen kutina että näitä tulee vielä toisetkin tehtyä jossain välissä.


To knit -listallani on jo kauan ollut tämmöinen pöllösukka, mutta en ole saanut aikaiseksi näin työlästä kesällä. Kun syksyneuloosi läiskähti naamaan niin ensimmäisenä listalla (keskeneräisten juttujen valmiiksi saamisen lisäksi) oli ehdottomasti nämä. Lanka on vihreää nallea ja jotain käsittämätöntä ruskehtavansinertävänkukertavaa lankakaapin takanurkasta. En oikein ole tyytyväinen lankavalintaan, sillä se minkä piti näyttää pöllöltä, onkin  nyt aivastava avaruusolento. Toisaalta eipä minulla mitään erikoisempaa alieneitakaan vastaan ole.


Meille kotiin tulee vieraita Australiasta jouluksi ja ajattelin, että olisi kiva tehdä niille jotakin joululahjaksi, siispä otin puikoille tietenkin poroja ja sinistä ja valkosta. Tumma sininen on Jannea, muuten langat seiskaveikkaa ja malli löytyy täältä. Oli yllättävän kiva neuloa (paitsi porokuviota) ja näitä tulee varmaan tehtyä vielä toisetkin (ehkä ilman sitä poroa toisaalta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti